Loppemarked

Loppemarkedet er korpsets viktigste inntektskilde og årets store dugnadshelg. Loppemarkedet avholdes vanligvis i september på Hegg skole/Hegghallen eller tilsvarende sted. Vi er avhengig av at både foreldre og musikanter stiller opp. Dugnaden starter fredag ettermiddag/kveld med kjøring av lopper og klargjøring av hallen. Lørdag og søndag er hallen åpen for publikum. Søndag ettermiddag brukes til å rydde hallen.

Les mer om loppemarkedet her.

 

Tusenfryd

Hver høst pleier korpset å arrangere tur til Tusenfryd. Her deltar vi på et korpsstevne i starten av dagen, men resten av dagen brukes i parken.

 

Spilling i Biblioteket

Aspirantkorps og Juniorkorps holder hvert år en førjulskonsert i Biblioteket i Lierbyen. Dette gjøres i samband med at det arrangeres juleverksted for barn.

 

Julegrantenning

Korpset spiller ved tenning av juletreet i Lierbyen. Dette skjer vanligvis første søndag i advent. Kun hovedkorpset spiller, men alle kan gjerne møte opp.

 

Julekonsert i Frogner kirke

Høstsesongen avsluttes med en konsert i Frogner kirke. Her deltar alle tre korpsene og spiller et utvalg av korpsenes repertoar og en del julesanger . Dette er en stemningsfull avslutning på sesongen.

 

Seminar i Sæby, Danmark

Sæby seminaret er en årelang tradisjon for HLSK å delta på. Det arrangeres ofte i starter av februar. Vi reiser med buss til Larvik, tar båten over til Hirtshals, og videre med buss til Sæby. Musikantene spiller sammen med musikanter fra andre norske korps. Det hele avsluttes med en konsert hvor alle korpsene deltar. Vi bor sammen på en skole, og det er veldig sosialt og hyggelig. Det er frivillig å delta.

 

Showkonsert

Hvert år arrangerer Høvik og Lier Skolekorps en stor showkonsert. Tema for konserten varierer fra år til år. Tidligere har vi hatt Back to the 70’s, The Beatles, Fame og Grease, Abba, Loyd/Webber og Disney som tema. Vi samarbeider gjerne med aktører som dansere, sangere og rockeband.

 

Rekrutteringskonserter på skolene

Hvert år har korpset en egen rekrutteringskonsert på skolene nederst i Lier: Gullaug skole, Høvik skole, Hegg skole og Egge skole. Kanskje ble ditt barn med i korpset på denne måten 🙂 Vi ber elevene fri denne dagen for de som har anledning. Det blir busstransport. Aspirantene spiller kun på den skolen de går på.

 

17. mai

Dette er en svært travel dag for alle korpsmusikanter. Dagen starter tidlig med felles frokost og spilling ved flaggheising på Høvik skole. Deretter reiser vi til Drammen og går i barnetoget der. Så reiser vi tilbake til Høvik Skole og spiser pølse og is. Deretter blir det spilling i Lierbyen, på Høvik og Gullaug. Programmet varierer noe fra år til år.

 

Sommertur

Sommerturen er årets høydepunkt, og veldig populært. Vi har hatt mange uliek reisemål bl.a Italia, Bornholm, Hadsund og Paris. Sommerturen er vanligvis uken etter skoleslutt.