Bli med på sommerkurs!

Kategori: Uncategorized | 0

Sommerkurs, allerede nå?

Ja, for at man skal kunne planlegge ferier m.m. er det viktig å sette av tid til å snakke om vi også skal være med på sommerkurs.

Hva er sommerkurs?
Sommerkurs er nye og gamle venner, musikalsk utvikling, samspill og samhold, sene kvelder og morgenbad. Fellesskapet og de sosiale båndene varer livet ut. Sammen med dyktige dirigenter og lærere skal deltakelsen på sommerkurset gi deg gode minner og musikalsk påfyll før neste korpssesong. De av våre musikanter som har deltatt på sommerkurs tidligere, reiser igjen og igjen. De er superfornøyde både med det musikalske og det sosiale.

Lier kommune pleier å sponse kurs med kr 1500,- som man får etter avsluttet kurs og framvisning av kursbevis.

Påmeldingen åpner 15. januar 2019

Kalender-Sommerkurs-2019

Hvilket kurs passer for musikanten min?

Grønt kurs er for deg som skal begynne i 3. og 4. klasse
Dette blir et tre-dagers samspillskurs for de yngste. Dyktige dirigenter er klare for å ha det moro sammen med deg og instrumentet ditt. På dette kurset spiller man ulike typer musikk, og gjennom samspill og andre aktiviteter får man også bli kjent med andre barn med samme hobby.

Gult dagkurs er for deg som skal begynne i 5. og 6. klasse
Dette kurset er for deg som ikke ønsker å overnatte, men som likevel vil delta på sommerkurs. Her blir det spilling og moro på dagtid i fem dager. Siste dagen på kurset inviterer vi slekt, venner og andre kjente til en avslutningskonsert hvor man får vise frem hva man har lært!

Gult kurs er for deg som skal begynne i 5. og 6. klasse
Her får du bo hjemmefra noen dager og møte mange andre som spiller i korps. Du har instrumentet med deg og får spille masse spennende musikk. På kurset skal vi jobbe frem mot en kjempestilig avslutningskonsert!

Rødt kurs er for deg som skal begynne i 7. og 8. klasse
Dette kurset er for deg som har spilt noen år, og som eeeeelsker musikk og gode venner. Du har lyst til å prøve deg på forskjellige musikkstiler, og du liker deg når det låter bra. Og det gjør det på RØDT!

Blått kurs er for deg som skal begynne i 9. og 10. klasse
Dette er kurset for deg som går på ungdomsskolen, og ønsker nye utfordringer og utvikling på instrumentet ditt. For å kose deg med mange forskjellige typer musikk og få spille nye ting som gir deg en utfordring drar du på BLÅTT kurs. Nevnte vi det med nye venner?

Svart kurs er for deg som skal begynne på videregående – og oppover.
Svart kurs er beregnet på deg som er blant de eldste i skolekorpset, og har lang erfaring. På svart kurs skal du bidra mye selv, og her vil du få utvidet horisonten både musikalsk og sosialt.

Lift off et spille- og produksjonskurs for ekstra motiverte musikanter som skal begynne i 9. klasse og oppover. Kurset er et supplement til de Blå og Svarte sommerkursene i NMF, som har stort fokus på musikalsk og personlig vekst med individuelt fokus.

Instruktørkurs 1 er for deg som er 16 år eller eldre og som er interessert i hvordan å fungere som instruktør i et skolekorps.

Instruktørkurs 2 er for deg som er 16 år eller eldre, og vil lære mer om det å fungere som instruktør i et skolekorps. Du bør ha gått Instruktørkurs 1(eller tilsvarende)

Dirigentkurs 1 er for deg som er 16 år eller eldre, og som ønsker grunnleggende ferdigheter innen direksjon. Du bør ha gått Instruktørkurs 2 (eller tilsvarende).

Dirigentkurs 2 er for deg som er 16 år eller eldre. Du bør ha gått Dirigentkurs 1 (eller tilsvarende).

Korpsarrangering er for deg som vil lære å arrangere for ulike korps og korpsinstrumenter. Fokuset er både arrangeringsteknikker, samt tilrettelegging og instrumentasjon i korps. Kurset er beregnet på ungdommer fra videregående skole og oppover, og voksne i alle aldre.

Aldersgrenser
Kursene i NMF Øst er knyttet til alder/klassetrinn, slik at du melder deg på det kurset som er for din aldersgruppe. Det vil si at man går på kurs med samme fargekode flere ganger, så lenge du er innenfor riktig alder.